Focus op mkb: duurzaamheidsvraagstukken

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor accountants.
  • Ruim 85 cursussen
  • Portfolio-tool
  • Op ieder device

Duurzaamheidsvraagstukken: u kunt er niet meer omheen. Nu de rapportageverplichting volgens de CSRD per 2025 ingaat voor beursgenoteerde ondernemingen, krijgt de wet- en regelgeving hieromtrent steeds meer vorm. Het mkb doet er goed aan om nu de eerste stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid – ook zij dienen immers relevante informatie uit de keten te moeten aanleveren aan grotere bedrijven. Wat is precies de rol van de mkb-accountant in het adviseren en het begeleiden van klanten die stappen willen gaan maken op het gebied van duurzaamheid? Hoe kunt u als accountant nou meerwaarde creëren op dit gebied?

In deze aflevering van Focus op mkb bespreken Dirk ter Harmsel AA en tafelgasten Joke Rigter RA MSc en Carol de Wit AA actualiteiten op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken en de belangrijke rol hierin voor de mkb-accountant.

Deze cursus is opgenomen in juni 2024. 

Preview

Auteur

  • Dirk ter Harmsel AA

    Dirk werkt sinds 1984 bij Alfa Accountants en Adviseurs, waar hij vanaf 2010 directeur bureau vaktechniek accountancy is. Daarnaast is hij als accountantslid verbonden aan de Accountantskamer en voorzitter van de NBA faculty Opstellen, Samenstellen en Verantwoorden.

     

  • Carol de Wit AA

    Carol de Wit is Sectormanager Transport en Logistiek bij Alfa Accountants en Adviseurs. Hij is verantwoordelijk voor het landelijk beleid rondom transport en logistiek binnen Alfa. Hij investeert in de ontwikkelingen van relevante producten en diensten samen met partners die relevant zijn voor de sector.

  • Joke Rigter MSc RA

    Joke heeft 23 jaar ervaring in de accountancy als registeraccountant, waarvan ze zich de laatste 16 jaar heeft gespecialiseerd in duurzaamheid, zowel in adviserende als controlerende functies. Haar carrière begon bij Deloitte, waar ze 7 jaar werkte voordat ze overstapte naar EY. Bij EY startte ze bij het CSR Knowledge Center en werkte vervolgens aan de oprichting en ontwikkeling van de Climate Change & Sustainability Services. Joke heeft uitgebreide ervaring in diverse sectoren, variërend van familiebedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen. Nu als Partner ESG bij Qconcepts volledig toegewijd aan en verantwoordelijk voor duurzaamheid.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor accountants.
  • Ruim 85 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang