Vermogensetikettering

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fiscalisten.
  • Ruim 75 cursussen
  • Maandelijks nieuwe actualiteiten
  • Op ieder device

Mr. dr. Suzanne Mol-Verver legt aan de hand van relevante jurisprudentie en casuïstiek uit wanneer vermogensetikettering van belang is, waarom het van belang is, en wat de basisregels zijn, zodat u na het volgen van deze cursus in staat bent om situaties te analyseren die betrekking hebben op het starten of wijzigen van de vermogensetikettering. In het specifiek focust zij op vermogensetikettering bij vastgoed in gemengd gebruik. 

Deze cursus wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2024.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de basis van de vermogensetikettering en de relevantie voor de totaalwinstbepaling
  • heeft u kennis opgedaan van de actualiteiten rondom het leerstuk van de vermogensetikettering
  • bent u staat situaties die betrekking hebben op het starten of wijzigen van de vermogensetikettering te analyseren
  • bent u in staat casusposities die betrekking hebben op vermogensetikettering en vastgoed in gemengd gebruik op te lossen
  • kunt u de gevolgen voor de berekening van de totaalwinst bij vastgoed in gemengd gebruik, beredeneren en uitleggen

Auteur

  • mr. dr. Suzanne Mol-Verver

    Suzanne Mol-Verver is verbonden aan de vakgroep belastingrecht en maakt tevens deel uit van het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL). Zij is opleidingsdirecteur van zowel de bachelor als de master Fiscaal Recht. Daarnaast doceert zij regelmatig in beide opleidingen. Ook treedt zij op als vakcoordinator en docent in de Advanced master International Tax Law ‘Principles, Policy and Practice’. In 2008 promoveerde Suzanne aan de UvA, aan welke universiteit zij eerder haar notariële en fiscaal-juridische studie heeft afgerond. Promotieonderwerp is de ‘Ondernemingswinstbelasting’. Het betreft een onderzoek naar de knelpunten waar ondernemers bij de fiscale behandeling mee te maken krijgen en die zijn terug te voeren tot het verschil in rechtsvorm waarin de onderneming gedreven wordt. Voorts is een schets gegeven van een mogelijke rechtsvormneutrale winstbelasting. Ook na de promotie is haar onderzoek gericht op de fiscale behandeling van het MKB. Zo heeft zij onder meer een rechtsvergelijkend onderzoek gedaan naar de fiscale positie van de ‘zzp-er’ (zelfstandige zonder personeel) in een aantal Europese landen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de bestaande fiscale behandeling als mogelijkheden in de toekomst. Op dit moment houdt zij zich bezig met onderzoek naar de fiscale toekomst van de zogenoemde deeleconomie in zowel Nederland als het buitenland. Focus ligt hierbij op de (particuliere) participanten van deze veelal digitale economie. Naast haar universitaire werkzaamheden heeft Suzanne ruim 13 jaar gewerkt in de belastingadviespraktijk.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fiscalisten.
  • Ruim 75 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang