Focus op Formeel belastingrecht 2024

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fiscalisten.
  • Ruim 75 cursussen
  • Maandelijks nieuwe actualiteiten
  • Op ieder device

Het fiscale procesrecht kent een grote verscheidenheid aan onderwerpen. In deze editie van Focus op zetten docenten mr. Judith Gijsen en mr. Angelique Perdaems de belangrijkste formeel-fiscale actualiteiten voor u op een rijtje. Zij bespreken de recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie en staan stil bij een aantal zaken die in de toekomst mogelijk tot procedures gaan leiden.

Deze cursus is opgenomen in oktober 2024.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de belangrijkste ontwikkelingen in fiscaal/formele wetgeving en jurisprudentie
  • bent u op de hoogte van mogelijk toekomstige procedures
  • kent u de laatste ontwikkelingen op het gebied van de boete

Auteur

  • mr. Judith Gijsen

    Mr. Judith Gijsen is sinds 2019 advocaat bij Hertoghs advocaten in Amsterdam. Ze houdt zich bezig met fiscale procedures en onderhandelingen op het gebied van (onder meer) woon- en vestigingsplaatsonderzoeken, informatieverplichtingen en boetes. Daarnaast houdt zij zich bezig met de verdediging van cliënten in fraudezaken. Judith is lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaat-Belastingkundigen en de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten. Ze publiceert regelmatig in Vakbladen, en is vaste auteur van www.vaklunch.nl. Daarnaast is Judith redactiesecretaris van het Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving en lid van de European Criminal Bar Association.

  • mr. Angelique Perdaems

    Angelique Perdaems is sinds 2012 fiscaal advocaat bij Hertoghs Advocaten. Daarvoor werkte zij bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad. Angelique heeft zich gespecialiseerd in het voeren van fiscale cassatieprocedures bij de Belastingkamer van de Hoge Raad. Daarnaast houdt zij zich bezig met fiscale procedures op onder andere het gebied van boetes, informatiebeschikkingen en buitenlands vermogen zoals woonplaats- en vestigingsplaatsonderzoeken. Angelique begeleidt cliënten bij vastlopende belastingcontroles. Daarbij focust ze zich op informatieverplichtingen, bewijslastverdeling, navorderingsvereisten en beboeting. Samen met de cliënt wordt getracht een oplossing te bereiken. Als dat niet lukt wordt geprocedeerd bij de rechter. Desnoods tot aan de Hoge Raad. Ook geeft Angelique regelmatig cursussen of webinars over belastingcontroles en bijbehorende onderwerpen aan adviseurs en accountants. Zij heeft ook colleges formeel belastingrecht verzorgd aan Tilburg University.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fiscalisten.
  • Ruim 75 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang